середу, 2 вересня 2015 р.

ВИ ЦЕ ПОВИННІ ПАМ’ЯТАТИ ЗАРАДИ МИРУ НА ЗЕМЛІ






       














       2 вересня 1945 року закінчилась ІІ Світова війна – найстрашніша та найкривавіша війна ХХ століття. 
          Відзначаючи 70-ту річницю цієї події, до бібліотеки завітали учні НВК№3. 
     Інформаційне повідомлення «Кривава драма ХХ століття» розкрило учням причини, перебіг та основні події війни, що свого часу торкнулася долі майже кожної людини на землі. Бібліотекар розповіла присутнім скільки країн світу було втягнуто в події ІІ Світової, скільки загиблих нараховують у тій війні, якими важливими подіями відзначилась та війна.
   Документальний фільм «Історія гідності: Друга Світова війна» доповнив розповідь бібліотекаря, допоміг учням дізнатись про основні віхи війни та пройти її шляхами.
    Крім того, присутніх було ознайомлено з матеріалами книжково-ілюстративної виставки «Війна. Народ. Перемога», де зібраний інформаційно-довідковий матерал про ІІ Світову війну, художня література про криваві події тієї війни і труднощі, які довелось подолати усім на шляху до Перемоги.
    Насамкінець учням було представлено діючу в бібліотеці інформаційно-ілюстративну виставку «Слава Героям України!», де зібрані публікації, фотографії та інформацію про тих бійців, що загинули під час антитерористичної операції на сході України, захищаючи суверенітет та незалежність рідної землі. Діти хвилиною мовчання вшанували пам’ять тих,  хто загинув на полі бою заради миру в їхніх оселях. У багатьох на очах тремтіли сльози.
        Потім були зроблені загальні фотографії на згадку про сьогоднішній захід.

Немає коментарів:

Дописати коментар