середу, 23 вересня 2015 р.

ПАРТИЗАНИ – ГОРДІСТЬ І СЛАВА УКРАЇНИ





















   
      Щорічно, починаючи з 2001 року, 22 вересня Україна святкує День партизанської слави.
Відзначення цього свята є державним визнанням неоціненного внеску народних месників у велику Перемогу над фашизмом, відновленням історичної справедливості щодо масової участі українського народу у визвольній боротьбі проти гітлерівської навали. Це – свято людей сильних духом і з чистою совістю, котрі не шкодували життя для перемоги над ненависним ворогом.
      22 вересня 2015 року Кам’янець-Подільська міська бібліотека-філія №2  для пацієнтів ТЦСО (НСП) «Довголіття» провела годину історичної пам’яті «Партизани – гордість і слава України».
     Про передумови виникнення свята, про героїзм учасників партизанського й підпільного руху,  про  найважчі та найжорстокіші випробування, що випали на долю нашого народу у роки Другої Світової війни говорила бібліотекар в інформаційному повідомленні «Шляхами мужності і слави».
      У виконанні запрошеного на захід гостя – члена поетичного клубу «Ліра» Людмили Дрезналь прозвучали власні вірші про мужність партизанів, про Велику Вітчизняну війну, про наш незламний народ, про воїна–визволителя, про єдину, неподільну і славну Україну тощо.
Крім того, на заході прозвучали поезії Андрія Малишка «Засвистали партизани», «Партизанська пісня» та «Як збиралися хлопці до загону».
      У виконанні учасниці хору ветеранів «Квітка на камені» Ліми Саніцької прозвучали пісні «Смуглянка», «Катюша», «Синий платочек», «Огонёк» та інш. Літні люди зі сльозами на очах підспівували виконавиці.
      Насамкінець, присутнім була презентована книжкова виставка «Пам'ять — полеглим, шана — живим». З представленої літератури  можна дізнатись, що в українському партизанському русі паралельно існували дві незалежні течії: радянські партизани й підпільники та українські націоналістичні формування. І всі вони були готові віддати життя за свою родину, рідну домівку, батьківщину та свободу.

Немає коментарів:

Дописати коментар