середу, 29 березня 2023 р.

ПОДОРОЖУЮЧИ СТОРІНКАМИ УКРАЇНСЬКОЇ КНИГИ


В сучасній українській літературі все більше з’являються цікаві книжки для молоді, які, насправді, читають й дорослі також. Книги для юнацтва – це взагалі актуально? З творчістю яких українських письменників варто ознайомитися підростаючому поколінню? Що потрібно зробити для того, щоб зацікавити та мотивувати сучасну молодь, щоб вона залишила гаджети заради справді крутої  книжки?
   Саме з метою дати відповіді на ці питання, ознайомити молодь з творчістю сучасних українських письменників, про які вона неодмінно має знати, бібліотека-філія №2 в рамках тижня юнацької книги для студентів фахового коледжу ЗВО «Подільський державний університет» 28 березня провела книжковий бібліоподіум «Подорожуючи сторінками української книги».
    Бібліотекар розповіла присутнім про сучасних українських авторів, таких як Сергій Жадан, Сергій Гридін, Макс Кідрук, Любко Дереш, Ірен Роздобудько, Ната Ігнатова, Дара Корній. Це ті імена, які молодь неодмінно має знати, адже їх твори без перебільшення можна назвати сучасними бестселерами.
     Захід доповнив перегляд слайд-презентації «Книжкова шафа для покоління NEXT»,  яка дала більш повне уявлення про українських письменників, які пишуть для підлітків та юнацтва та їх книги.
Насамкінець студенти ознайомилися з книжковою виставкою «Літературний мікс», де представлена література українських та зарубіжних письменників для підлітків та юнацтва.

Немає коментарів:

Дописати коментар