середу, 8 березня 2023 р.

ЖИВУТЬ, ТАРАСЕ, ПОМІЖ НАС І ГОЛОС ТВІЙ, І СЛОВО!

#Хмельниччина_читає_Шевченка_2023

   В історії українського народу, в його літературі й мистецтві Тарасу Григоровичу Шевченку належить найвизначніше місце. Шевченко для України – не просто народний поет і геніальний митець, а національний пророк. 

   До чергової річниці від дня народження великого українського пророка, поета, художника, мислителя Тараса Григоровича Шевченка 7 березня бібліотека-філія №2 для учнів Кам’янець-Подільського ліцею №3 провела поетичний вернісаж «Живуть, Тарасе, поміж нас і голос твій, і слово!»

     Захід проведено з метою: вшанувати пам’ять Тараса Шевченка, ознайомити учнів з окремими сторінками його життя і творчості, виховувати почуття любові і поваги до світлого образу поета-мислителя.

  В інформаційному повідомленні «Шляхи Шевченківської долі» бібліотекар ознайомила присутніх з життєвим шляхом Великого Кобзаря, значенням його творчості для  українського народу,  з його спадщиною як художника.

  Учні переглянули відео «Тарас Шевченко. Цікаві факти», «Про Кобзаря дітям», взяли участь у пізнавальній вікторині «Усім відомий Кобзар»,  грали у гру «Редактори»,  у якій потрібно було відновити рядки поезії Т.Шевченка, декламували свої улюблені вірші поета.  

Насамкінець діти ознайомились з літературою книжкової  виставки «Співець української долі».

Немає коментарів:

Дописати коментар