пʼятницю, 22 червня 2018 р.

ДЕНЬ ПАМ’ЯТІ І СКОРБОТИ


     «Кажуть, що історія людства – це історія воєн, а їх початок –  це її чорні віхи…»  такими словами 20 червня, напередодні Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв війни  в бібліотеці-філії № 2 розпочалась година історії.
    Захід проведено з метою поглибити знання користувачів з історії Другої світової війни, вшанувати пам’ять загиблих визволителів, виховувати любов і повагу до історії країни, до ветеранів, учасників війни та популяризації  історичної та художньої літератури про Другу світову війну. 
    У своєму виступі бібліотекар розповіла про початок німецько-радянської війни – однієї із наймасштабніших у воєнній історії ХХ століття, про те, що найжорстокіші випробування і нелюдські страждання, колосальні жертви, загублене дитинство і втрачена юність випали на долю українського народу. Кожна родина і кожна людина, незалежно від віку, статі і соціального стану, були втягнуті  у надзвичайно жорстокий вир війни, про те, що цей віколомний день уособлює героїзм, силу духу й  вічну скорботу за мільйонами нерозквітлих українських доль, нездійсненних мрій та задумів.
    На заході звучали поезії  та пісні воєнних років.
    Присутні переглянули відеофільм «Шляхами подвигу і слави», який дав присутнім більш повну уяву про події тих днів. Хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих у Другій світовій війні. А також у цей день були покладені квіти до могили воїнів-визволителів.
    Доповненням заходу став перегляд літератури тематичної полиці «Вогонь війни у пам’яті навічно».
   Сьогодення історії нашої держави навчає нас особливо гостро усвідомлювати ціну свободи, миру та безпеки. Тож священним обов’язком кожного із нас є – навіки зберегти пам'ять про тих, хто відстояв зі зброєю в руках наші кордони, нашу свободу, наш власний демократичний вибір. Цими словами захід було завершено.

Немає коментарів:

Дописати коментар