четвер, 14 червня 2018 р.

ПОЕТИЧНЕ СЛОВО ЗЕМЛЯКІВ


   13 червня бібліотека-філія №2 спільно з територіальним центром соціального обслуговування ТЦСО (НСП) «Турбота» для клієнтів та персоналу центру провели бібліотерапію «Поетичне слово земляків».
   Захід проведено з метою ознайомити присутніх з літературною спадщиною Кам’янця-Подільського, поетичні джерела якого кануть у незвідані простори минулого, з історією створення та становлення місцевого поетичного клубу «Ліра».
      У вступному слові бібліотекарі розповіли про те, що поезія – це мистецтво, що вірує у правду і любов, радощі і страждання, це життєво важливе джерело натхнення, про літературну спадщину Кам’янеччини. Були зачитані поезії місцевих поетів.
    Запрошена на захід місцева поетеса, член поетичного клубу «Ліра» Тетяна Дорошенко розповіла про те, як до неї приходить натхнення творити поезію, що її надихає на створення поетичних рядків, а також зачитала свої вірш: «Ліні Костенко», «Світ поезії», «Україно, ти дивна країна», «Я родом з поліського краю», «Вигнанці із раю», «Вічне місто», «Ти побудь, ще зі мною хоч мить» та інш., які сповнені любов’ю до рідного міста, до України. Артистка народного театру 60-70-х років Любов Луцик зачитала уривок з сімейної саги Марії Матіос «Майже ніколи не навпаки», вірші Ліни Костенко та байку Світлани Кремінської «Петух и наркотик». Присутні поринули у світ прекрасної чарівної поезії, яка хвилювала, надихала на насолоду, плекала високі почуття, збагачувала духовно.
    Насамкінець присутні ознайомились з літературою тематичної полиці «Літературна палітра краю». 

Немає коментарів:

Дописати коментар