середу, 7 березня 2018 р.

ЖИВУТЬ, ТАРАСЕ, ПОМІЖ НАС І ГОЛОС ТВІЙ, І ПЕНЗЕЛЬ ТВІЙ, І СЛОВО

    Літературним дослідженням 6 березня бібліотека-філія №2 спільно з учнями ДНЗ «Подільський ЦПТО» відзначила чергову річницю від дня народження великого українського пророка, художника, поета, мислителя Тараса Григоровича Шевченка.
   Захід проведено з метою: вшанувати пам’ять Тараса Шевченка, ознайомити присутніх з окремими сторінками його життя і творчості, виховувати почуття любові і поваги до світлого образу поета-мислителя.
   В інформаційному повідомленні «Шляхи Шевченківської долі» бібліотекар ознайомив присутніх з життєвим шляхом Великого Кобзаря, значенням його творчості для  українського народу,  з його спадщиною як художника.
    У виконанні читців прозвучали поезії «Мені тринадцятий минало», «Заповіт», «Садок вишневий коло хати», «Думи мої, думи мої» та ін.
   Під час літературного дослідження присутні дізнались про те, що у 1846 році до Кам’янця-Подільського завітав Тарас Шевченко. Ця подорож безперечно залишила відбиток у його творчості.
Доповнив захід перегляд  відеофільму «Той, хто прорік націю» та перегляд літератури книжкової полиці «І лине над землею Шевченкове святе слово…».
     Для багатьох поколінь українського народу Тарас Шевченко – явище велике і вічне. Він  –  наша думка, наша мудрість. Його творчість – це заповіт для всіх нас. Тому,  поки б’ються серця людей, доти звучатиме  слово Тараса. Цими словами захід  було завершено.

Немає коментарів:

Дописати коментар