середу, 21 березня 2018 р.

ПОЕЗІЄ, СУПУТНИЦЕ МОЯ! ТИ ТЕПЛИЙ, ЖИВОТВОРНИЙ ПРОМІНЬ СОНЦЯ…

       Поезія. Важко уявити наше життя без неї… Без віршів воно було би нудне і безлике. Поезія – це голос людської душі, вона здатна знаходити відгук у душах інших людей, хвилювати і надихати.
     21 березня в Всесвітній день поезії з метою виховання у молоді любові до поезії, до літератури, ознайомлення з творчістю місцевих майстрів поетичного слова бібліотека-філія №2 для студентів податкового коледжу провела День поезії.
        У вступному слові бібліотекар зробила екскурс в історію походження свята та розповіла про значення поезії в нашому житті.
На захід були запрошені місцева поетеса, член поетичного клубу «Ліра» Тетяна Дорошенко та артистка народного театру Любов Луцик. Тетяна Дорошенко розповіла про те, як до неї приходить натхнення творити поезію, що її надихає на створення поетичних рядків, про діяльність місцевого поетичного клубу «Ліра», а також зачитала свої вірші «Присвята», «Україно, ти дивна країна», «Вигнанці із раю», «Вічне місто», Душа» та інш., які сповнені любов’ю до рідного міста, до України, до матері. Присутні поринули у світ прекрасної чарівної поезії, яка хвилювала, надихала на насолоду, плекала високі почуття, збагачувала духовно. Любов Луцик продекламувала уривок з балади Тараса Шевченка «Утоплена» та уривок з драми Лесі Українки «Лісова пісня», показала жартівливу сценку на байку Світлани Кремінської «Півень і наркотик»
       Прозвучали вірші української поетеси Ліни Костенко, яка напередодні відзначила свій день народження.
       Доповненням заходу став перегляд  слайд-презентації «Поезія – прекрасна мудрість».
      Крім того кожен мав можливість переглянути літературу книжкової виставки «Грані тисячоліть на струнах слова», на якій представлені збірки творів українських та місцевих поетів.
Насамкінець поетеси закликати студентів плекати поетичне слово правди і величі, слово могутнє і ліричне, виношене і виплекане із самого життя. 

Немає коментарів:

Дописати коментар