середу, 14 лютого 2018 р.

КРІЗЬ ПЕКЛО АФГАНСЬКОЇ ВІЙНИ


Афганістан… У нашій свідомості це слово стало синонімом справжнього людського лиха, справжнього пекла. Афганська війна безжально перекреслила тисячі молодих життів, понівечила долі. 14 лютого бібліотека-філія №2 для студентів коледжу ПДАТУ та користувачів бібліотеки провела годину-спогад «Крізь пекло афганської війни», приурочену річниці виведення радянських військ з Афганістану та вшанування учасників бойових дій на території інших держав.
       Захід проведено з метою виховання у молоді патріотизму, ознайомлення з трагічною сторінкою нашої історії, виховання поваги до учасників бойових дій та вшанування воїнів-інтернаціоналістів.
     Запрошений на захід викладач кафедри військової підготовки КПНУ ім. Івана Огієнка, воїн-афганець, полковник у відставці Михайло Нероба розповів присутнім про початок та причини війни, як він став учасником тієї війни, в яких бойових діях приймав участь, чим особливо запам’ятались події на території далекого Афганістану.
       Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять загиблих в Афганістані воїнів, зазначивши, що з нашого міста багато родин отримали гірку звістку про загибель свої рідних.
        На заході прозвучали вірші та записи пісень про ті події.
        Бібліотекар ознайомила студентів з матеріалами книжкової виставки «Афганістан: подвиг, біль, пам’ять». 

Немає коментарів:

Дописати коментар