суботу, 8 серпня 2015 р.

ЗДРАСТУЙ, ЧИТАЧЕ, Я – БІБЛІОТЕКА!





















    8 серпня  2015 року на Гунських криницях розпочалося велике свято Книги для всіх дорослих та дітей нашого міста.
      Бібліотеки-філії Кам’янець-Подільської МЦБС №2 та №6 для дітей організували справжнє бібліотечне дійство – піар-акцію під назвою «Здрастуй, читаче, я – бібліотека!». Захід проходив в рамках Мистецьких вихідних, започаткованих минулоріч в місті.
   Усім, хто був у цей день на водоймі, було запропоновано цілу низку бібліотечних пропозицій та рекламу бібліотек міста.
    Розпочалося свято флеш-мобом «Бібліо-літо», де дорослі і юні прихильники книги могли познайомитись з запропонованою літературою та завітати до бібліотеки.
  Усім зацікавленим було представлено книжкову виставку-вікторину «Літературними сходинками України». Бажаючі самостійно відповідали на запропоновані запитання, а також шукали відповіді у літературі книжкової викладки. Особливо було приємно, коли зовсім юні меншканці нашого міста легко і з ентузіазмом підключились до заходу і правильно зуміли відповісти на подекуди непрості запитання вікторини. В якості заохочення кожен учасник отримав смачні цукерки.
     Крім того, підліткам було запропоновано літературну подорож «Володар дитячого слова», приурочену до 135-річчя від дня народження Володимира Винниченка. Присутніх було ознайомлено з життєвими колізіями та творчими досягненнями цього видатного політичного і державного діяча, прозаїка, драматурга та художника.
      Родзинкою свята став майстер клас з розпису хною по тілу (мехенді). Бібліотекар філії №2 з ентузіазмом долучала присутніх до азів індійської культури, навчала бажаючих цьому виду біо-тату, старанно і з задоволенням зробила усім зацікавленим оригінальне і вишукане тату натуральною хною.
     Юні мешканці міста, не гаючи часу, долучились до акції «Малюнок на асфальті». Кожен спробував змалювати свою мрію. В цілому, всі малюки мали змогу самовиразитись, чим вони активно й скористались.
    Слід зауважити, що бібліотекарі не залишили поза увагою жодного майбутнього читача і роздали усім друковану продукцію з рекламою своїх бібліотек. 
      Плакат – сесія «Моя бібліотека» (на якій були представлені плакати «Інтернет в бібліотеці – це сучасно!», «Сучасну літературу шукайте в бібліотеках міста», «Книги – мудрі,  вірні друзі», «Я люблю свою бібліотеку», «Читати – це круто!» та інш.) стала логічним доповненням заходу.
    Свято підійшло до завершення, а дорослі з дітками побажали працівникам бібліотек наснаги в роботі, гарних користувачів і нових та цікавих книг на полицях їхніх бібліотек. 

Немає коментарів:

Дописати коментар