четвер, 20 серпня 2015 р.

МОЯ КРАЇНА – НЕЗАЛЕЖНА І ЄДИНА…



















       День інформації «Моя країна Незалежна і єдина…» пройшов 20 серпня 2015 року в міській бібліотеці-філії №2. Захід був приурочений до 24-ї річниці від дня народження нашої держави. 
         Розпочався захід презентацією книжкової вітрини «Україно моя, благодатна земля!», на якій дібрано історичні, мовні та етнокультурні видання, які повністю розкривають суть історії та культури сучасної Незалежної України. На виставці у відповідних розділах представлена література і про героїчне минуле нашої країни, і про трагічні сторінки історії України (зокрема й сьогодення), і про походження української мови та про її мелодійність і милозвучність, і про культурну спадщину та про етнографічні особливості нашої Вітчизни. 
      Під час прес-калейдоскопу «Молодість: права, гарантії, захист» були розглянуті такі питання: Кого вважати молодим? Що означає громадянське повноліття? Нові соціальні ролі: додаткові обов'язки чи зростаючі можливості? Чи зберігає освіта свій престиж в очах молодих? Чи є майбутнє в платного навчання? Чому сьогодні важко влаштуватися на роботу випускнику вузу? Молодіжна культура: бути подібним чи відрізнятися? тощо. Молоді люди активно включились в обговорення, висловлювали свої думки, дискутували. 
         Продовженням заходу стало інформ-ревю «Краса та велич символів державних», під час якого говорилось, що вистраждавши, виборовши собі волю, Україна має тепер свої державні символи: герб, прапор і гімн, які уособлюють її історію, її сутність. Крім того бібліотекар повідомила присутніх про значення кожного атрибуту української символіки та про те, що символи об'єднують, згуртовують людей, які збагнули й сприйняли їхню суть, адже у символах відображені прагнення людей, їхня історія та традиції. Тому нам так цікаво з'ясовувати, що ж стоїть за символом: легенда, реальне явище чи історична подія. 
     Насамкінець, бібліотекарі побажали усім присутнім мирного неба, спокою в душах, а Україні – невід’ємного права на справжню Незалежність і Неподільність.

Немає коментарів:

Дописати коментар