четвер, 30 липня 2015 р.

ДЕКЛАРАЦІЇ ПРО ДЕРЖАВНИЙ СУВЕРЕНІТЕТ УКРАЇНИ – 25

















історична година під такою назвою була проведена 30 липня 2015 року в бібліотеці-філії №2. Захід було організовано з метою ознайомити користувачів з важливими віхами  історії України на шляху становлення незалежності Української держави. 
    В інформаційному повідомленні бібліотекар розповіла про те, що прийняття Декларації стало першим кроком до відновлення історичної справедливості, відродження української державності як ідеї соборності українського народу та його земель.
    Історичне значення цього документу полягає в тому, що він визначив основні напрямки внутрішньої й зовнішньої політики, економічного розвитку й державного будівництва. Цей документ являє собою правовий фундамент для Конституції та законів України. 
     Слайд – презентація «Шлях до Незалежності» розповів присутнім про те, що Україна  йшла до своєї волі довгим, тяжким, жертовним шляхом і дорого за неї заплатила. В основі української державності — століття боротьби наших предків, у якій формувалася ідея самостійності і титанічна робота великих просвітителів, діячів культури й науки, котрі створювали гуманістичний потенціал нації.
    Насамкінець присутнім було представлено виставку «Моя країна – Україна» з найновішою літературою відповідної тематики.

Немає коментарів:

Дописати коментар