вівторок, 28 квітня 2015 р.

ДЗВОНИ ЧОРНОБИЛЯ ДУШУ ТРИВОЖАТЬ


28 квітня 2015 року в актовому залі ДПТНЗ КП ВПУ (ВПУ №14) бібліотекою-філією №2 було проведено годину-реквієм «Дзвони Чорнобиля  душу тривожать».
Захід було організовано з метою навчити молодь вболівати за минуле своєї держави, виховувати в них почуття поваги і пам’яті до трагічних сторінок історії України, почуття любові до людини, до землі, до рідного краю.
 Під звуки мінорної музики ведучі заходу говорили про трагічні події далекого 1986 року, про мужність ліквідаторів, які ціною свого життя  рятували не тільки Україну, а й усю Європу, про зону відчуження, де і нині дуже високий рівень радіації.
Хвилиною  мовчання присутні вшанували  пам'ять  усіх загиблих ліквідаторів аварії  на ЧАЕС.
Під час заходу прозвучали вірші: «Чи буде квітень як завжди, дарунком весняної  здоби?», «Зойкнула земля чаїним криком», «Впала з неба додолу потривожена ангелом зірка», «26 квітня! Люди не проспіть!» та інш.
Запрошений на захід  викладач дисципліни «Безпека життєдіяльності» Микола Сошинський на прикладі Чорнобильської катастрофи закликав молодь бути відповідальними і в навчанні, і в трудовій діяльності, адже в  цій техногенній катастрофі винен більшою мірою людський фактор і безвідповідальність.
Відеофільм «Зона відчуження» дав молоді змогу відчути весь жах того, що сталося.
Насамкінець, учнів було ознайомлено з добіркою літератури тематичної полиці «Дзвони Чорнобиля».

Немає коментарів:

Дописати коментар