понеділок, 26 червня 2023 р.

КОНСТИТУЦІЯ УКРАЇНИ: ВІД ГЕТЬМАНА ДО ПРЕЗИДЕНТА

  Напередодні Дня Конституції бібліотека-філія №2 для своїх користувачів організувала книжкову виставку «Конституція України:  Від Гетьмана до Президента».

   Виставка організована з метою: ознайомити присутніх з історією створення Конституції України, з історичними передумовами прийняття Основного Закону України, прослідкувати шлях пройдений нашою державою від Конституції Пилипа Орлика до прийняття нової Конституції , виховувати почуття патріотизму до своєї держави.

   На виставці представлені офіційні видання  «Конституція України» та «Конституція України для дітей», які дають більш повну уяву про структуру Конституції її статті та основні засади, а також література про Україну, про її історичне минуле, про   процес утворення нашої держави її розвиток та особливості прийняття Конституції України, як головного оберегу державності демократії, гаранту незалежності і соборності України.

  Виставка дає можливість зрозуміти, яким важливим і важким був процес створення власної Конституції. Сподіваємось, що саме молодь стане гідними нащадками своїх батьків, шануватиме Конституцію  і закони.

Немає коментарів:

Дописати коментар