вівторок, 25 квітня 2023 р.

ЧОРНОБИЛЬ: ТРАГЕДІЯ І ПОДВИГ

 


26 квітня – 37 річниця аварії на Чорнобильській АЕС.  Саме тому 25 квітня в читальному залі бібліотеки-філії №2 для користувачів  оформлено книжкову виставку «Чорнобиль: трагедія і подвиг». Мета організації виставки: розширити знання про Чорнобильську трагедію, про ліквідаторів, які рятували атомну станцію, виховувати почуття поваги і пам’яті до трагічних сторінок історії України, популяризація науково-природничої  та художньої літератури з даної теми.

 Виставка складається з  2-х розділів.

 У розділі «Велика трагедія мирного часу» представлена література про ліквідаторів, які закрили собою світ від атомного лиха, література, яка описує події на ЧАЕС у день аварії,  наслідки найстрашнішої катастрофи для України та світу,  розкриває соціологічні, політичні, морально-етичні аспекти трагедії.

У розділі «І тихо ступає життя у полин, і лине Чорнобильський дзвін»,  представлені художні твори, присвячені чорнобильській трагедії: В.Яворівського «Марія з полином в кінці століття», І.Драча «Чорнобильська мадонна», Є.Гуцала «Скажений чорнобильський собака» та інш.

Немає коментарів:

Дописати коментар