четвер, 16 лютого 2023 р.

МИ ОВІЯНІ ДУХОМ ЄДНАННЯ

 


14 лютого 2022 року, з метою посилення консолідації українського суспільства, зміцнення його стійкості в умовах зростання гібридних загроз, Президент України Володимир Зеленський видав Указ, згідно з яким 16 лютого 2022 року визначене Днем єднання в Україні.
Ідея Дня єднання виникла на початку лютого 2022 року, коли з'явилася інформація про те, що саме 16 лютого Росія може здійснити повномасштабне вторгнення в Україну.
   Зовнішні та внутрішні виклики, що постали сьогодні перед Україною, вимагають від кожного громадянина відповідальності, впевненості та конкретних дій.
Саме тому бібліотека-філія №2 16 лютого для студентів коледжу ЗВО «Подільський державний університет» (колишній ПДАТУ) провела патріотичну годину  «Ми овіяні духом єднання».
   Бібліотекар розповіла присутнім, з якою метою було започатковано нове свято та в чому його відмінність від Дня Соборності.
Відеопрезентація зробила екскурс в історію виникнення  цього дня, ознайомила з подіями далекого 1919 року, коли Кам’янець-Подільський був столицею УНР, коли відбулась перша спроба об’єднати весь український народ під однією присягою на вірність УНР.
Насамкінець присутні ознайомились з літературою книжкової виставки «Ми овіяні духом єднання».


Немає коментарів:

Дописати коментар