вівторок, 21 лютого 2023 р.

НЕБЕСНА СОТНЯ: ЦІНА СВОБОДИ

 


День пам’яті Героїв Небесної Сотні відзначається щорічно 20 лютого згідно з Указом Президента України від 11 лютого 2015 року № 69/2015 «Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні».

    Дні і ночі з листопада 2013-го до лютого 2014 року назавжди вкарбуються в нашу історію. Україна вийшла на майдани і вулиці: за свою честь і свободу, за гідність держави і людини, за право бути рівними в колі вільних народів світу. Влада оголосила війну власному народові, проти мирних демонстрантів націлили зброю, пролилася кров.

    Саме тому, 21 лютого до Дня Героїв Небесної Сотні бібліотека-філія №2 провела для учнів НВК №3 урок патріотичної пам’яті «Небесна Сотня: ціна свободи» (пам’яті Небесної Сотні) з метою вшанування пам'яті Героїв Небесної Сотні, виховання патріотизму, національної гордості, любові до України.

Їх нарекли Небесною Сотнею – тих, які впали на барикадах, загинули від катувань, були розстріляними снайперськими кулями. Імена героїв безсмертні. Студенти переглянули відеопрезентацію «Небесна Сотня: ціна свободи», де розміщені портрети  полеглих і померлих від ран наших земляків, їхні короткі біографії, розповіді про обставини їх загибелі задля перемоги Майдану.

  Присутні ознайомились з постійно діючою книжковою виставкою «Слава Героям України» і вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні  хвилиною мовчання.

    Надіємось, що живе спілкування та відеопрезентація стали корисними для користувачів бібліотеки.

Немає коментарів:

Дописати коментар