вівторок, 26 липня 2022 р.

ШЛЯХАМИ УКРАЇНСЬКОЇ ДЕРЖАВНОСТІ

 

31 травня 2022 року Верховна Рада України ухвалила Закон України про встановлення Дня Української Державності, який відзначаємо щорічно 28 липня – у День Хрещення Київської Руси-України .
      З цієї нагоди 26 липня в читальному залі бібліотеки-філії №2 для користувачів оформлено виставку-панораму «Шляхами української державності».
  Мета виставки: ознайомлення користувачів з літературою, яка відтворює головні етапи українського державотворення, вшанування пам’яті та засвідчення поваги до діяльності видатних представників національної еліти, а також борців за державність та незалежність України.
        Виставка складається з  3-х розділів.
У І-му розділі «Від козацьких часів до сьогодення» представлена література про історію становлення української державності від найдавніших державних утворень на українських землях до проголошення держаного суверенітету та незалежності України та сучасні процеси державотворення.
У ІІ-му розділі «Хрещення Русі: історія віків» підібрано літературу, яка розповідає про історичну подію, що відбулася у 988 році та стала ключовою і вирішальною в подальшому розвитку всієї Київської Руси – День хрещення Київської Руси-України, коли вшановується пам’ять видатного державотворця, святого рівноапостольного князя  Київського Володимира Великого.
У ІІІ розділі «Державні символи» представлена література про українську національну символіку: Герб, Прапор та Гімн України як невід’ємні атрибути української державності.   

Немає коментарів:

Дописати коментар