пʼятницю, 3 вересня 2021 р.

У ТИСЯЧОЛІТТЯХ І ВІКАХ НЕХАЙ СВЯТИТЬСЯ СЛОВО – УКРАЇНА!


Напередодні важливого та вагомого для нашої держави свята – 30-ї річниці Незалежності України 19 серпня для користувачів бібліотека-філія № 2 провела поетичну світлицю «У тисячоліттях і віках нехай святиться слово – Україна!».

  Захід розпочався презентацією книжкової вітрини «З Україною в серці», на якій представлена історична, науково-пізнавальна, довідкова література про героїчне минуле нашої країни, про трагічні сторінки історії України (зокрема й про сьогодення), про походження української мови, про культурну спадщину.

   Запрошені на захід місцеві поети, члени поетичного клубу  «Джерела душі»  зачитали власні поезії про історичне минуле України та її сьогодення. Зокрема, Людмила Дрезналь зачитала вірші «Тисячолітня історії дорога», «30 літ Україні», Україні в День Незалежності»; Микола Панасюк зачитав власні поезії «Україні», «Моя Україна», Людмила Машталєр зачитала власні вірші «Вільна Україна», «Я донька України».

    Керівник поетичного клубу «Джерела душі» Тетяна Дорошенко зробила екскурс в прадавню історію України, а також зачитала свої вірші: «Всі ми діти від роду племені», «Україно, ти дивна країна», «Запорізька Січ», «Козацькому роду нема переводу».

Насамкінець, усі присутні сфотографувались і побажали один одному мирного неба, а Україні – невід’ємного права на справжню Незалежність і Неподільність. 

Немає коментарів:

Дописати коментар