пʼятницю, 3 вересня 2021 р.

ПОЕТИЧНЕ СЛОВО КАМ’ЯНЧАН

 


3 червня бібліотека-філія №2 спільно з територіальним центром соціального обслуговування ТЦСО (НСП) «Турбота» для клієнтів та персоналу центру провели годину поезії «Поетичне слово кам’янчан».

  Захід проведено з метою ознайомити присутніх з літературною спадщиною Кам’янця-Подільського, поетичні джерела якого кануть у незвідані простори минулого, з історією створення та становлення місцевого поетичного клубу «Джерела душі».

    У вступному слові бібліотекар розповіла про те, що поезія – це мистецтво, що вірує у правду і любов, радощі і страждання, це життєво важливе джерело натхнення, про літературну спадщину Кам’янеччини та зачитала поезії місцевих поетів.

   Запрошена на захід місцева поетеса, керівник поетичного клубу «Джерела душі» Тетяна Дорошенко розповіла про історію створення клубу, про те, як до неї приходить натхнення творити поезію, що її надихає на створення поетичних рядків, а також зачитала свої вірші: «Світ поезії», «Україно, ти дивна країна», «Вічне місто», поезії на патріотичну тематику, які сповнені любов’ю до рідного міста, до України. Артистка народного театру 60-70-х років Любов Луцик зачитала байку місцевої поетеси Світлани Кремінської «Петух и наркотик». Викладач коледжу культури, поетеса Ніна Латюк зачитала власні вірші про кохання, про поезію, а член поетичного клубу «Джерела душі» Михайло Коцюбанський зачитав вірш про своє рідне село та поезії на військову тематику. Присутні поринули у світ прекрасної чарівної поезії, яка хвилювала, надихала на насолоду, плекала високі почуття, збагачувала духовно.

    Насамкінець клієнти центру ознайомились з літературою тематичної полиці «Поетичне слово земляків». 

Немає коментарів:

Дописати коментар