пʼятницю, 21 лютого 2020 р.

МОВО МОЯ, ТИ ЧАРІВНА ЗІРНИЦЯ


      20 лютого бібліотека-філія №2 спільно з студентами коледжу ПДАТУ, провели День рідної мови.
Захід було проведено з метою вшанування рідної мови, виховання любові до неї, до її носія – українського народу, до держави Україна, до народних традицій та пісень.
   Бібліотекар зробила екскурс в історію виникнення Міжнародного дня рідної мови, ознайомила студентів з державотворчими функціями української мови, шляхами її становлення, з Законом України «Про забезпечення функціонування української мови як державної», а також з основними змінами у новій редакції «Українського правопису» (2019).
   Запрошені на захід поетеси, Тетяна Дорошенко та Юлія Ковальчук зачитали молоді власні вірші про Україну, про красу, велич і неповторність української мови.
   У виконанні користувачки бібліотеки, студентки Подільського спеціального навчально-реабілітаційного соціально-економічного коледжу Анни Таран прозвучала пісня «Батьківська мова»
Крім того, в бібліотеці-філії №2 користувачам була презентована книжкова виставка «Мова –краса і душа України», на якій підібрана література про історію виникнення української мови, підручники з сучасної української літературної мови, ділової мови, а також довідники і словники.

Немає коментарів:

Дописати коментар