четвер, 7 листопада 2019 р.

ЛУНАЙ, ВЕЛИЧНЕ НАШЕ СЛОВО!


    7 листопада бібліотека-філія №2 для студентів податкового коледжу провела урок мовознавства, приурочений Дню української писемності та мови.
Захід проведено з метою виховання у молоді любові до рідної землі, до рідної мови, до її носія – українського народу, до держави Україна, формування переконаності у нетлінності духовних скарбів народу.
  Про історію виникнення писемності, про особливості відзначення цього свята, про найдавнішу пам’ятку Київської Русі – працю Нестора Літописця «Повість временних літ» говорилось у вступному слові бібліотекаря.
   Окремою сторінкою заходу стала розповідь про історію створення письма у слов’ян та визначних слов’янських культурних діячів Кирила і Мефодія.
     Доповненням заходу став перегляд слайд-презентації « Мово наша – серце наше». Перед присутніми виступила керівник місцевого поетичного клубу «Джерела душі» Тетяна Дорошенко. Пані Тетяна розповіла про те, як до неї приходить натхнення творити поезію, що її надихає на створення поетичних рядків, про діяльність місцевого поетичного клубу «Джерела душі», а також зачитала свої вірші «Молитва про мову», «Мою ти мову зачіпать не смій», «Я одягнусь сьогодні як на Прощу», «Моя мово», «Всі ми діти від роду-племені», які сповнені любов’ю до України, до української мови, до українського народу. Присутні поринули у світ прекрасної чарівної поезії, яка хвилює, надихає на насолоду, плекає високі почуття, збагачує духовно.
   По закінченню заходу присутнім було представлено літературу книжкової виставки «Українська мова – духовний скарб нації». 

Немає коментарів:

Дописати коментар