середу, 27 березня 2019 р.

ПОЕТИЧНЕ СЛОВО ПОДОЛЯН


     В рамках тижня юнацької книги 27 березня  до Всесвітнього дня поезії з метою виховання у молоді любові до поезії, до літератури, ознайомлення з творчістю місцевих майстрів поетичного слова бібліотека-філія №2 для студентів податкового коледжу провела День поезії.
   У вступному слові бібліотекарі розповіли студентам про те, що поезія – це мистецтво, що вірує у правду і любов, радощі і страждання, це життєво важливе джерело натхнення, про літературну спадщину Кам’янеччини.
    На захід були запрошені місцеві поети, члени поетичного клубу «Джерела душі» Тетяна Дорошенко, Людмила Дрезналь, Людмила Машталер, Марія Гаврилова та артистка народного театру Любов Луцик. Тетяна Дорошенко розповіла про те, як до неї приходить натхнення творити поезію, що її надихає на створення поетичних рядків, про діяльність місцевого поетичного клубу «Джерела душі», а також зачитала свої вірші «Присвята», «Україна», «Вигнанці із раю», «Вічне місто», «Душа», «Я родом з подільського краю» та інш., які сповнені любов’ю до рідного міста, до України, до матері. Присутні поринули у світ прекрасної чарівної поезії, яка хвилює, надихає на насолоду, плекає високі почуття, збагачує духовно.
   Поети зачитали власні твори на тему кохання, про рідне місто, про природу та патріотичні твори.
  Присутні переглянули літературу книжкової виставки «Грані тисячоліть на струнах слова», на якій представлені збірки творів місцевих поетів.
  Поетів було запрошено до бібліотеки-філії № 2, де вони зачитували свої твори користувачам старшого віку.                                                     

Немає коментарів:

Дописати коментар