четвер, 12 жовтня 2017 р.

РОСЛИНИ В УКРАЇНСЬКИХ ПРИСЛІВ’ЯХ І ПРИКАЗКАХ


12 жовтня для учнів ДНЗ «Подільський ЦПТО» бібліотека-філія №2 провела літературний калейдоскоп «Рослини в українських прислів’ях і приказках».
Захід проведено з метою популяризації науково-природничої літератури, художніх творів, виховання в молоді дбайливого, гуманного відношення до природи.
   У своєму виступі бібліотекар розповіла присутнім про важливу роль рослин в природі, про їх цілющі властивості, значення в житті людини, про те, що наші предки які, до речі, були дуже спостережливими, склали багато прислів’їв, приказок, загадок про рослини, що найчастіше в українській літературі згадуються дві святі для українців рослини: верба та калина. Тому не дивно, що рослинний світ України став невід’ємною частиною її життя, культури, літератури.
      Учні ознайомилися з народним фольклором, що оспівує значення рослин в нашому житті та їх красу, з рослинами – символами України, з прислів’ями і приказками про них, а також  відгадували загадки.
           Присутнім була запропонова гра, в якій потрібно було дібрати кінцівку поданим прислів’ям, пояснити їх значення.
Учні пригадали казки з дитинства «Казку про барвінок», «Корінці та вершки» та пісні-забавляння «Ходить гарбуз по городу», «Морквяний вояка» та інші.
             Захід пройшов у легкій, невимушеній атмосфері.

Немає коментарів:

Дописати коментар