четвер, 20 жовтня 2016 р.

КАМЕНЯРЕВЕ ВІЩЕ СЛОВО



       













         19 жовтня в актовій залі музичної школи ім. Ф.Ганіцького  бібліотека-філія №2 спільно з Університетом ІІІ віку для слухачів університету, провела літературний вечір «Каменяреве віще слово», присвячений 160-річчю від дня народження І.Франка.
         У своєму виступі бібліотекар розповіла про життєвий і творчий шлях письменника. Присутнім були представлені відеофільми про музей-садибу І.Франка у його рідному селі Нагуєвичі, про будинок письменника у Львові, про музей у селі Криворівня.
          На заході прозвучали вірші: «Каменярі», «Човен», «Як почуєш вночі край свойого вікна», а також запис  пісень на слова І.Франка « Червона калина, чого в лузі гнешся», «Ой ти дівчино, з горіха зерня», «Чого являєшся мені у сні».
        Місцева поетеса, член поетичного клубу «Ліра» Людмила Кур’ян зачитала власний вірш, присвячений письменнику, а слухач університету Альберт Стржлецький продекламував свою поезію, написану під час заходу.
         Директор музичної школи ім. Ф.Ганіцького Ганна Касапчук представила  викладачів та учнів школи. Завуч Дмитро Бачинський під акомпанемент бандури виконав пісню «Час рікою пливе». Викладач Альона Лиса – «Елегію». У виконанні ансамблю «Князі України» прозвучали композиції «Калинонька», «Козацькі думи», «Українсько-карпатський нарис».
        Присутнім була презентована книжкова виставка «Непоборний син землі», на якій представлені твори письменника, а також література про життєвий і творчий шлях Каменяра.
        Захід пройшов у теплій, невимушеній атмосфері, також було зроблено фото на пам’ять.

Немає коментарів:

Дописати коментар