четвер, 1 жовтня 2015 р.

СМЕРТЕЛЬНИЙ ШЛЯХ БАБИНОГО ЯРУ




Під час німецької окупації  Києва у 1941–1943 роках Бабин Яр став місцем масових розстрілів німецькими окупантами мирного населення і радянських військовополонених; євреїв та циган — за етнічною ознакою, а також партійних та радянських активістів, підпільників, членів Організації Українських Націоналістів (переважно членів ОУН-м), заручників, «саботажників», порушників комендантської години та інших. Лише за два дні 29 та 30 вересня 1941-го року там розстріляли майже 34 тисячі євреїв. Єврейська  катастрофа була частиною загальної трагедії, яку пережив  увесь народ України, що став  жертвою нацистів.
У вступному слові  бібліотекар розповіла учням про трагічні події, які стались  наприкінці вересня 1941 року.  Учні, вже ознайомлені з темою, легко відповідали на поставленні запитання, орієнтувались в причинах трагедії, знали кількість невинно загиблих.
Також  присутнім  було  представлено слайд презентацію  «Бабин Яр: трагедія, історія, пам’ять».
Насамкінець   учні переглянули літературу  тематичної  полиці «Місце злочину – Бабин Яр» та дійшли до висновку, що головне сьогодні – зберегти у суспільній свідомості пам'ять про трагічні дні тієї страшної війни.

Немає коментарів:

Дописати коментар