пʼятницю, 8 травня 2015 р.

ВАМ, ВЕТЕРАНИ, НАШ НИЗЬКИЙ УКЛІН


7 травня 2015 року бібліотекарі Кам’янець-Подільської міської бібліотеки-філії №2 в рамках започаткованої акції «Привітай ветерана» завітали до Кам’янець-Подільського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою на зустріч з ветераном Другої Світової війни, учасником боїв за визволення Білорусії, України та країн Європи, полковником Олександром Шехом.
Зустріч, організована напередодні 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі та 70-ї річниці річниці завершення Другої світової війни, пройшла урочисто, під супровід військового оркестру.
В теплій невимушеній атмосфері спілкування Олександр Григорович розповів про страшні будні Другої Світової війни, про поранення, отримані на полях боїв, про загиблих товаришів, які полягли під час воєнних буремних подій, про дорогу ціну, яку заплатив український народ за Перемогу.
Пам’ять мільйонів, що полягли в боротьбі проти диктаторів за мир та демократію, присутні вшанували хвилиною мовчання.
Перегляд  відеофільму «Дорогами війни від першого до останнього дня. Олександр Григорович Шех» розкрив учням весь трагізм подій Другої Світової війни, а також став поштовхом замислитись над подіями сьогодення.
Під час зустрічі бібліотекар розповіла ліцеїстам про обласну краєзнавчо-пошукову експедицію «Алея героїв», про те, як важливо вести пошукову роботу, віднаходити документи, щоденники, фотографії того часу, занотовувати спогади, адже війна торкнулася кожної родини і ми мусимо зберегти пам’ять про ті події, вшанувати кожного ветерана, увічнити безсмертний подвиг нашого народу.
Насамкінець, вчитель історії ліцею Валентина Войчишина від імені присутніх ще раз привітала ветерана з 95-літтям, вручила йому Грамоту за вагомий внесок в військово-патріотичне виховання нинішнього покоління захисників Вітчизни та були зроблені фото на згадку про зустріч.





Немає коментарів:

Дописати коментар