середу, 20 травня 2015 р.

МОЛОДІЖНА КРАЄЗНАВЧО-ПОШУКОВА ЕКСПЕДИЦІЯ «АЛЕЯ ГЕРОЇВ»






Ось уже 70 років відділяють нас від найкривавішої драми ХХ століття. З метою увіковічнення безсмертного подвигу народу у Другій Світовій війні та вшанування подвигу полеглих у боротьбі  за свободу Батьківщини Обласна бібліотека для юнацтва ініціювала проведення молодіжної краєзнавчо-пошукової експедиції «Алея героїв».
Саме з метою поглиблення знань молоді з історії свого краю та з метою вивчення героїчних та трагічних подій Другої Світової війни в Кам’янець-Подільську міську бібліотеку-філію №2 завітали члени  пошукового загону «Прометей», що діє у міському ліцеї з поглибленою військово-фізичною підготовкою.
Ліцеїсти ознайомились з документами та літературою, що зібрані в бібліотеці, переглянули  відеоролики «Книги пам’яті мого роду», заслухали спогади людей, що проживали на окупованій території. Разом з викладачем історії та керівником пошукового загону «Прометей» Валентиною Войчишиною ліцеїсти простежили бойовий шлях 4-ї танкової армії у березні 1944, коли було визволено місто Кам’янець-Подільський.
Сподіваємось, що зібрані документи, фотографії та спогади стануть ще однією сторінкою у Літописі Перемоги.
Насамкінець, усі присутні сфотографувались на згадку.

Немає коментарів:

Дописати коментар