четвер, 15 лютого 2024 р.

ЄДИНА ДУХОМ УКРАЇНА

 


14 лютого 2022 року, з метою посилення консолідації українського суспільства, зміцнення його стійкості в умовах зростання гібридних загроз, Президент України Володимир Зеленський видав Указ, згідно з яким 16 лютого 2022 року визначене Днем єднання в Україні.

Ідея Дня єднання виникла на початку лютого 2022 року, коли з'явилася інформація про те, що саме 16 лютого Росія може здійснити повномасштабне вторгнення в Україну.

   Зовнішні та внутрішні виклики, що постали сьогодні перед Україною, вимагають від кожного громадянина відповідальності, впевненості та конкретних дій.

    Саме тому бібліотека-філія №2 14 лютого для студентів ВСП «Кам’янець-Подільський фаховий коледж закладу вищої освіти «Подільський державний університет» провела інформину «Єдина духом Україна».

Бібліотекар розповіла присутнім, з якою метою було започатковано нове свято та в чому його відмінність від Дня Соборності.

  Відеопрезентація зробила екскурс в історію виникнення цього дня, що в цей день українці демонструють всьому світу, що ми сильні, єдині й тримаємо оборону.

Студенти переглянули відео «День єднання», в якому зачитувались вірші «Що для мене Україна» (Т.Строкач), «Єдина країна» (Д.Чередниченко), «Я – українка» (О.Василенко), «Єднання світу» (Т.Грінченко).

   Ми Єдина країна! Незважаючи на усі негаразди, що відбуваються зараз, всі ми прагнемо одного – миру, спокою, міцної і квітучої держави та чистого неба над головою.

Немає коментарів:

Дописати коментар