середа, 10 липня 2024 р.

ПРИРОДА У МІФАХ І ЛЕГЕНДАХ

З давніх-давен природа залишається основним образом у міфології та легендах народу. Для наших предків природа була рідною домівкою. Тому людина й наділяла рослини, серед яких жила, людськими рисами.

Тому у розмаїтті українських легенд так багато саме легенд, присвячених рослинам.

   10 липня бібліотека-філія №2 підготувала літературну стежину «Природа у міфах і легендах» з метою ознайомити користувачів з українськими легендами як жанром фольклорної творчості,  вміти аналізувати, порівнювати прочитані легенди, берегти свою національну культуру, відчути коріння свого народу, приналежність до своєї нації.

   Бібліотекар розповіла присутнім про те, що багато рослин стали в народі символічними. Калина, верба, тополя, дуб, чорнобривці, мальви, барвінок, червона рута, волошки... Вони віддавна уособлюють красу України, духовну міць її народу, засвідчують любов до рідної землі.

   Доповнив захід перегляд відеопрезентації про найбільш загадкові місця України та давні легенди про них, які передаються від покоління до покоління та створюють атмосферу містичної загадки.

Сподіваємось, що літературна стежина «Природа у міфах та легендах»  зацікавить користувачів, ознайомить їх з народною мудрістю України, яка ввібрала в себе виплекану за століття красу, поетичні погляди на природу та легенди.

Немає коментарів:

Дописати коментар