пʼятниця, 17 травня 2024 р.

«…А НАД СВІТОМ УКРАЇНСЬКА ВИШИВКА ЦВІТЕ»

 День вишиванки – свято, яке відзначається щороку в третій четвер травня. Воно є самобутнім і самодостатнім, не прив'язане до жодного державного чи релігійного свята, покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського одягу.

У цей день кожен охочий може долучитись до свята, одягнувши вишиванку.

 Саме тому 16 травня для студентів Подільського професійного коледжу бібліотека-філія № 2 провела  народознавчу мозаїку, приурочену Дню української вишиванки «…А над світом українська вишивка цвіте».

  Захід проведено з метою популяризації українських цінностей, збереження народних традицій рідного краю, розширення  уявлення  про вишиванку як вид мистецтва, про її значення у житті  українців, виховання  почуття національної гордості.

Бібліотекар ознайомила присутніх з історією та традицією святкування Дня вишиванки в Україні, про те, що вишиванка – це не просто одяг, це оберіг нації.

Захід доповнив перегляд відеопрезентації «Україна у вишиванці», проморолик до документального повнометражного фільму  «Спадок нації» та відеовікторина про вишиванку.

    Насамкінець присутні ознайомилися з літературою книжкової виставки «Чарівна краса вишиванки».

Немає коментарів:

Дописати коментар