вівторок, 28 травня 2024 р.

РОМАН ІВАНИЧУК – МАЙСТЕР ІСТОРИЧНОГО РОМАНУ

  З нагоди 95-ї річниці від дня народження відомого українського письменника, лауреата Національної премії ім..Т.Шевченка Романа Іваничука 28 травня бібліотека-філія №2 для користувачів провела літературний портрет «Роман Іваничук – майстер історичного роману».

  Захід проведено з метою ознайомити присутніх з життєвим і творчим шляхом відомого і популярного в Україні письменника, активного громадського і політичного діяча, одного з організаторів Товариства української мови ім. Т.Шевченка та Народного Руху України, лауреата Державної премії України ім.. Т.Шевченка (1985) Романа Іваничука, викликати читацький інтерес до його творів.

   У вступному слові бібліотекар ознайомила присутніх з життєвим і творчим доробком письменника.

  Доповнив захід перегляд відеопрезентації «Магія чарівного слова Івана Романчука» та відео про письменника «Роман Іваничук. Жмуток життєвих мудростей». 

   Насамкінець присутні ознайомилися з літературою книжкової виставки «Історія України в книгах Романа Іваничука».

вівторок, 21 травня 2024 р.

ЗРОБИ ЖИТТЯ БЕЗПЕЧНИМ

 

21 травня в рамках циклу заходів «Знати, щоб жити» бібліотека-філія № 2 представляє віртуальну скриньку порад «Зроби життя безпечним».

   Відеопрезентація знайомить користувачів з правилами поведінки, коли вони знаходяться одні дома, правилами протипожежної безпеки; правила дорожнього руху ,поводження з газовими приладами; поведінки під час грози в лісі,  якщо загубився чи заблукав; правилами поведінки на воді; правилами користування електричними приладами та нагадає номери телефонів екстрених служб «101», «102», «103», «104».

  Сподіваємось, що надана інформація буде корисна у  їхньому житті.



пʼятниця, 17 травня 2024 р.

«…А НАД СВІТОМ УКРАЇНСЬКА ВИШИВКА ЦВІТЕ»

 День вишиванки – свято, яке відзначається щороку в третій четвер травня. Воно є самобутнім і самодостатнім, не прив'язане до жодного державного чи релігійного свята, покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського одягу.

У цей день кожен охочий може долучитись до свята, одягнувши вишиванку.

 Саме тому 16 травня для студентів Подільського професійного коледжу бібліотека-філія № 2 провела  народознавчу мозаїку, приурочену Дню української вишиванки «…А над світом українська вишивка цвіте».

  Захід проведено з метою популяризації українських цінностей, збереження народних традицій рідного краю, розширення  уявлення  про вишиванку як вид мистецтва, про її значення у житті  українців, виховання  почуття національної гордості.

Бібліотекар ознайомила присутніх з історією та традицією святкування Дня вишиванки в Україні, про те, що вишиванка – це не просто одяг, це оберіг нації.

Захід доповнив перегляд відеопрезентації «Україна у вишиванці», проморолик до документального повнометражного фільму  «Спадок нації» та відеовікторина про вишиванку.

    Насамкінець присутні ознайомилися з літературою книжкової виставки «Чарівна краса вишиванки».

пʼятниця, 10 травня 2024 р.

ЄВРОПЕЙСЬКИЙ ВИБІР УКРАЇНИ: ЛЮДИНА. ПРАВО. СУСПІЛЬСТВО.

 


 9 травня до Дня Європи для учнів Подільського професійного коледжу бібліотека-філія № 2 підготує європейське рандеву «Європейський вибір України: Людина. Право. Суспільство.».

  Мета заходу: ознайомити з історією створення Європейського Союзу та цінностями, якими керуються і які впроваджують в життя країни ЄС та ознайомити з книгами книжкової полиці  «Формат Україна-Європа».

 Сподіваємось, що захід  принесе значну пізнавальну користь для формування соціально-свідомого способу життя учнівської молоді.

середа, 8 травня 2024 р.

ПОДАРУНОК ЛЮБІЙ МАТУСІ

 


Одне з найсвітліших і найрадісніших весняних свят – це День матері. Воно присвячене найріднішій і найближчій людині, котра дала життя своїй дитині.

 Це прекрасне свято запроваджено на честь усіх матерів та є прекрасним приводом привітати, сказати їм теплі слова й нагадати, як усі ми цінуємо їхню любов і турботу. Адже навіть невеликий подарунок, піднесений цього дня, порадує жіноче серце й обов’язково підніме настрій. Саме тому, 8 травня для учнів ліцею №3 бібліотека-філія №2  організує майстерку вітальної листівки до Дня матері «Подарунок любій матусі», яка подарує їй незабутні емоції та  прояв уваги.

  Мета майстерки: виготовлення листівки своїми руками, розвити інтерес до художньої творчості та естетичного смаку, бажання робити приємне своїм близьким .

   Надіємось, що майстерка стане корисною і розвиваючою для учнів.

четвер, 2 травня 2024 р.

ВЕЛИКОДНІ ДЗВОНИ ЧУТИ В КОЖНІМ ДОМІ

 


Одне з найсвітліших і найрадісніших весняних свят це –  Великдень.

  Саме тому, напередодні свята 2 травня для учнів ліцею № 3 бібліотека-філія № 2 підготувала фольклорне розмаїття «Великодні дзвони чути в кожнім домі».

  Мета заходу: розширити і поглибити знання учнів про історію найдавнішого церковного свята, традиції нашого народу щодо святкування Пасхи.

  Бібліотекар розповіла про історію та традиції святкування українцями Великодня,  про символи свята (писанку, крашанку та мальованку), про значення кольорів на писанках.

    Поезії про Великдень, про весну у виконанні учнів додали заходу урочистості.

Разом з учнями бібліотекарі власноруч виготовили великодню листівку у вигляді зайчика на подарунок рідним та близьким.

   Насамкінець,  діти ознайомились з  виставкою  «Світле свято Воскресіння», де представлені книги по народознавству, та мали можливість сфотографуватись з листівками, виготовленими власноруч.

    Надіємось, що саме зараз, перед Великоднем майстерка по виготовленню великодньої листівки стане дітям у нагоді і  подарує  їм незабутні емоції та прояв уваги до рідних і близьких.