четвер, 25 квітня 2024 р.

МОЇ ПРАВА – МОЯ ФОРТЕЦЯ

 


24 квітня бібліотека-філія № 2 для користувачів підготувала правові сходинки «Мої права – моя фортеця».

   Мета: ознайомити присутніх з їхніми правами й свободами, навчити правильно реалізовувати свої права, виховувати поважне ставлення до власної особистості та інших.

    Маємо надію, що правові сходинки розширять  правові знання, сприяють  вихованню у них поваги до закону та його вимог, до норм та правил співжиття людей у суспільстві, відповідальності за свої вчинки.

вівторок, 23 квітня 2024 р.

ЧОРНОБИЛЬ: ТРАГЕДІЯ І ПОДВИГ

 


26 квітня – 38 річниця аварії на Чорнобильській АЕС.  Саме тому 23 квітня в читальній залі бібліотеки-філії №2 для користувачів  оформлено книжкову виставку «Чорнобиль: трагедія і подвиг». Мета організації виставки: розширити знання про Чорнобильську трагедію, про ліквідаторів, які рятували атомну станцію, виховувати почуття поваги і пам’яті до трагічних сторінок історії України, популяризація науково-природничої  та художньої літератури з даної теми.

Виставка складається з  2-х розділів.

   У розділі «Велика трагедія мирного часу» представлена література про ліквідаторів, які закрили собою світ від атомного лиха, література, яка описує події на ЧАЕС у день аварії,  наслідки найстрашнішої катастрофи для України та світу,  розкриває соціологічні, політичні, морально-етичні аспекти трагедії.

    У розділі «І тихо ступає життя у полин, і лине Чорнобильський дзвін»,  представлені художні твори, присвячені чорнобильській трагедії: В.Яворівського «Марія з полином в кінці століття», І.Драча «Чорнобильська мадонна», Є.Гуцала «Скажений чорнобильський собака» та інш. 

пʼятниця, 5 квітня 2024 р.

І ЗНІМЕ БІЛЬ І ЗЦІЛИТЬ ДУШУ

 


Всесвітній день здоров’я відзначається щорічно 7 квітня. Це свято було засновано на честь створення Всесвітньої організації охорони здоров’я.

    Відтоді заходи, що проводяться щороку в цей день, дозволяють ще раз нагадати всім і кожному, що здоров’я – це безцінний скарб.

  Саме тому 4 квітня бібліотека-філія №2 для користувачів провела лабораторію здоров’я  «І зніме біль і зцілить душу ».

  Бібліотекарі з’ясували сутність понять «здоров’я» та «здоровий спосіб життя», дали поради щодо здорового способу життя, ознайомили із чинниками, які вливають на здоров’я, статистичними даними розповсюдження інфекційних захворювань в Україні.

   Захід доповнив перегляд відеороликів про подолання стресу та значення вживання вітаміну D для людей старшого віку.

   Насамкінець присутні переглянули літературу книжкової виставки «Рецепти здоров’я».