понеділок, 25 березня 2024 р.

МАНДРУЄМО ЮВІЛЕЙНОЮ ПЛАНЕТОЮ

Багато є книжок, які перечитує не одне покоління читачів. І читаючи такі книжки, не завжди замислюємося про час їх написання.

     25 березня в рамках тижня юнацької книги бібліотека-філія №2 підготувала   книжкову виставку «Мандруємо ювілейною планетою» з метою ознайомлення з книгами-ювіля-рами-2024, прищеплення у молоді любові до книжки, виховання потреби в читанні, надання допомоги щодо вибору книги та її пошуку в бібліотеці.

     2024 рік багатий на ювілейні дати. У кожній країні існують свої літературні перлини. На виставці представлена добірка ювілейних книг-2024 українських та зарубіжних авторів.

    Серед книг-ювілярів:

І. Котляревський «Наталка Полтавка» ─ 205 р., О.Кобилянська «Людина» ─ 130 років,  І.Багряний «Тигролови» ─ 80 років, Л. Костенко «Маруся Чурай» ─ 45 років, О.Довженко  «Зачарована Десна» ─ 70 років, Д.Дефо «Робінзон Крузо» ─ 305 років, В. Скотт «Айвенго» ─ 205 років, Е.-Т.-А. Гофман  «Крихітка Цахес на прізвисько Цинобер» ─ 205 років та інш .

   Надіємось, що виставка зацікавить молодь , бо хороші книги ніколи не старіють, їм дана вічна молодість та оновлення у часі.  

Немає коментарів:

Дописати коментар