вівторок, 29 листопада 2022 р.

ВЕЛИКИЙ ЗОДЧИЙ УКРАЇНСЬКОЇ ДЕРЖАВНОСТІ

 


2022 рік оголошений роком Івана Огієнка. До 140-річчя від дня його народження в листопаді бібліотека-філія № 2 провела для користувачів вернісаж особистості  «Великий зодчий Української державності».

    Захід було проведено з метою вшанування пам'яті видатного українського вченого, історика, мовознавця, державного, громадського та церковного діяча Івана Огієнка.

    У своєму виступі бібліотекарі  розказали присутнім про  перебування Івана Огієнка у Кам’янці-Подільському з 1918 по 1920 р.р. на посаді ректора університету, який сьогодні носить його ім’я.

  На захід був запрошений науковий співробітник, викладач Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка, який  ознайомить присутніх з цікавими фактами з біографії видатного українського вченого, про те,  як Іван Огієнко перекладав Біблію українською мовою, складав словники, керував Міністерством освіти УНР, а потім Українською автокефальною православною церквою, про введення ним української мови в православних і католицьких церквах про вплив Івана Огієнка на розвиток Української державності.          

   Присутнім були представлені відеофайли «Кам’янчани про Огієнка» та літературу тематичної полиці «Іван Огієнко. Витязь духу».

Немає коментарів:

Дописати коментар