вівторок, 25 жовтня 2022 р.

«ШЕЛЕСТИТЬ МЕНІ В КАМ’ЯНЦІ МАМИНА БЕРІЗКА»

 


З нагоди 85-річчя від дня народження української поетеси, прозаїка, перекладача та журналістки, члена спілки письменників України Наталії Кащук 25 жовтня в бібліотеці-філії № 2 для користувачів відбулися краєзнавчі замальовки.

      Захід проведено з метою висвітлити сторінки життя й творчого шляху Наталії Кащук, викликати читацький інтерес до її творів та ознайомити з її творчістю.

   У вступному слові бібліотекар ознайомила присутніх  з життям і творчим доробком цієї непересічної української письменниці, доля якої впродовж 1942 по 1956 роки була пов’язана з Кам’янцем-Подільським.

    Були зачитані поезії Наталії Кащук, зокрема «Ти нелегке життя прожила, моя мамо», «Криниця біля Кам’янець-Подільської ратуші», «Подільська квітка», «Вірменська криниця в Кам’янці», «Подільські яблука».

Перегляд слайд-презентації «… І назвали янгола Наталею» дав присутнім більш повну уяву про різнопланову особистість письменниці.

Оглядом літератури книжкової виставки «Земні радощі Наталії Кащук», де були представлені її твори та  статті про неї в періодичних виданнях, захід було завершено.

Немає коментарів:

Дописати коментар