вівторок, 12 жовтня 2021 р.

ВІДВАЖНИЙ УКРАЇНСЬКИЙ ВОЇН – НАЩАДОК СЛАВНИХ КОЗАКІВ

 

  Вже декілька років поспіль в нашій країні відзначають День захисника України та День українського козацтва, які припадають на 14 жовтня – свято Покрови Пресвятої Богородиці.

12 жовтня, напередодні цього свята, у бібліотеці-філії № 2 для студентів коледжу ПДАТУ  проведено  патріотичну годину «Відважний український воїн – нащадок славних козаків».

   Захід проведено з метою формування в молоді національно-патріотичної свідомості, вшанування мужності та героїзму захисників України, військових традицій і звитяг українського народу.

     Під час заходу бібліотекар зробила екскурс в історію виникнення свята українського козацтва та Дня захисника України, вказала  на те, що це свято має значно ширший контекст, аніж привітання чинних військовослужбовців, адже це і день пам’яті та пошани всіх, хто упродовж століть боровся за свою землю та відстоював суверенітет України після здобуття нею Незалежності.  

     Запрошені  на захід військовослужбовці Об’єднаного навчально-тренувального центру Сил підтримки Збройних сил України, учасники АТО/ООС прапорщик Сергій Луцак, прапорщик Василь Кифчук розповіли молоді про своє перебування у зоні антитерористичної операції, про завдання, які виконував на сході України, про армійські будні, про те, як сьогодні Збройні Сили України забезпечують мир та спокій у нашій державі.

    Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять загиблих захисників Незалежності нашої країни.

На заході прозвучать поезія та пісні, народжені в АОС.

   Усі присутні  ознайомилися з літературою книжкової виставки «Від козацьких часів до сьогодення», на якій представлена література з історії України про козацькі часи, книга пам’яті героям Небесної Сотні та воїнам АТО,  збірки поезій місцевих поетів, присвячених захисникам України та художні твори про події на сході України.

Немає коментарів:

Дописати коментар