четвер, 10 жовтня 2019 р.

ОЖИВАЄ ДУХ КОЗАЦЬКИЙ


      Вже декілька років поспіль в нашій країні відзначають День захисника України та День українського козацтва, які припадають на 14 жовтня – свято Покрови Пресвятої Богородиці.
Напередодні цього свята, 9 жовтня, у бібліотеці-філії № 2 для студентів коледжу ПДАТУ та користувачів бібліотеки було організовано День козацтва «Оживає дух козацький».
    Захід проведено з метою формування в молоді національно-патріотичної свідомості, вшанування мужності та героїзму захисників України, військових традицій і звитяг українського народу.
     Під час заходу бібліотекар зробила екскурс в історію виникнення свята українського козацтва та Дня захисника України, вказала на те, що це свято має значно ширший контекст, аніж привітання чинних військовослужбовців, адже це є днем пам’яті та пошани всіх, хто упродовж століть боровся за свою землю та відстоював суверенітет України після здобуття нею Незалежності. З самого початку військових дій на сході України пліч-о-пліч із чоловіками захищають країну  жінки. Запрошена на захід учасниця ООС, лейтенант в/ч А 3290 Надія Тітова розповіла присутнім про своє перебування в зоні ООС, про завдання, які виконувала на сході України, про армійські будні, про те, як сьогодні Збройні Сили України забезпечують мир та спокій у нашій державі. Присутнім було представлено відеофільм про участь та виконання бойових завдань військовослужбовцями Кам’янець-Подільської інженерної бригади.
    Хвилиною мовчання учасники заходу вшанували пам’ять загиблих захисників Незалежності нашої держави.
 У виконанні користувачки бібліотеки, студентки Подільського спеціального навчально-реабілітаційного соціально-економічного коледжу Анни Таран прозвучали поезія М. Скочиліс «Тримайся, моя рідна Україно» та пісня «Нехай квітує Україна».    Насамкінець усі присутні мали змогу ознайомитися з літературою книжкової виставки «Мужність і відвага крізь віки», на якій представлені: книга пам’яті Героям Небесної Сотні та воїнам АТО,  збірки поезій місцевих поетів, присвячених захисникам України та художні твори про події на сході України. 

Немає коментарів:

Дописати коментар