вівторок, 21 травня 2019 р.

СІРНИЧОК МАЛИЙ – БІДА ВЕЛИКА


В рамках циклу заходів по невиробничому травматизму  21 травня  бібліотека-філія № 2 для учнів НВК №3 провела годину застереження «Сірничок малий – біда велика».
Захід проведено з метою познайомити дітей з правилами пожежної безпеки, навчити дотримуватись їх, довести до свідомості дітей неможливість легковажного і безтурботного поводження з вогнем, відпрацювати правильність дій при виникненні пожежі.
   У вступному слові бібліотекар розповіла про користь і шкоду вогню, про техніку безпеки при користуванні сірниками та електроприладами, правила поводження у  надзвичайних ситуаціях.
   Учні відповідали на питання вікторини «Будь обережний з вогнем»; ознайомились з давньою, пронесеною через століття мудрістю нашого народу прислів’ями і приказками про вогонь, також активно відгадували загадки про вогонь та пожежу та розглянули ілюстрації «Причини пожеж». Бібліотекар нагадала учням номери телефонів екстрених служб «101», «102», «103».
    Діти  ознайомились з літературою тематичної полиці «Хай вогонь душі палає, а пожежі не буває» де представлені художні книги про пожежі, книги по безпеці життєдіяльності і наглядний матеріал у вигляді плакатів .

Немає коментарів:

Дописати коментар