четвер, 21 лютого 2019 р.

ВОНИ ПЕРШИМИ СТАЛИ ЗА ГІДНІСТЬ, ЗА ВОЛЮ


20 лютого бібліотека-філія №2 для учнів ДНЗ «Подільський ЦПТО» провела урок мужності «Вони першими стали за гідність, за волю», на вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні.
   Захід проведено з метою  вшанувати патріотизм і мужність громадян, які в лютому 2014 року боролися за захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів України та її європейського вибору,  зберегти та донести до молоді об’єктивну інформацію про доленосні події в Україні початку ХХІ століття,  розвивати бажання стати гідними громадянами України.
У вступному слові бібліотекар розповіла про людей неабиякої відваги, самовідданості і стійкості, які віддали своє життя, захищаючи ідеали демократії  та права людини.
    Учні продекламували вірші «Ніколи не вмре Україна», «Колись приїду до Києва…»,  «Українська революція» ,«Майдан ридав» та ін.
   Під гімн Небесної Сотні «Пливе кача..» із свічкою пам’яті у руках, учні вшанували загиблих хвилиною мовчання. .Присутні переглянули  відеоролик «Небесній Сотні присвячується…»
      Насамкінець, переглянули літературу тематичної полиці «Вони помирали, щоб жила Україна».

Немає коментарів:

Дописати коментар