пʼятницю, 23 листопада 2018 р.

ГОЛОДНА СМЕРТЬ КОСИЛА НАЦІЮ


  22 листопада бібліотека-філія № 2 для студентів Подільського спеціального навчально-реабілітаційного соціально-економічного коледжу провела урок історичної пам’яті «Голодна смерть косила націю» (пам’яті жертв Голодомору в Україні).
    Мета заходу: поглибити знання студентів про Голодомор як геноцид українського народу, його причини, перебіг і наслідки, акцентувати на тому, що Голодомор був наслідком не стихійного лиха, а спланованих заходів тоталітарного режиму; вшанувати  пам’ять безвинно заму­чених голодом та політичними репресіями людей, виховувати в молоді почуття патріотизму, національної свідомості, співчуття, людяність.
   У своєму виступі бібліотекар зробила екскурс в історію, розказала про організаторів і виконавців масового знищення українського народу. На заході прозвучали поезії, присвячені трагедії, такі як Д.Головка «У той рік заніміли зозулі», В. Забаштанського «Стражденна мати», А. Листопад «Українська нестерпна сюїта», Б.Демків «Біль голодомору» та запис пісні О.Білозір «Свіча».
Присутні  переглянули документальний фільм «Хлібна гільйотина», який дав більш повну уяву про ті трагічні події.
    Студенти запалили свічку пам’яті по жертвам Голодомору і вшанували їх хвилиною мовчання.
    Захід доповнив перегляд  літератури книжкової полиці «Українська скорбота».

Немає коментарів:

Дописати коментар