середу, 14 вересня 2016 р.

ПАТРІАРХ УКРАЇНСЬКОЇ БАЙКИ





     












14 вересня з нагоди річниці від дня народження митця сатиричного слова Микити Годованця бібліотека-філія № 2 спільно з новоствореним територіальним центром соціального обслуговування ТЦСО (нсп) «Турбота» для клієнтів та персоналу центру провела годину байки.
       Захід організовано з метою висвітлити сторінки життя й творчого шляху знаного сатирика, ознайомити присутніх з його творами, підвищити інтерес до творчої спадщини родоначальника сучасної української байки.
    Запрошений на захід гість - науковий співробітник Кам’янець-Подільського державного музею-заповідника Андрій Павловський презентував добірку матеріалів про Микиту Годованця з літературної зали Галереї мистецтв.
    Цікава була розповідь члена поетичного клубу «Ліра» Івана Шеремети, який поділився спогадами про зустрічі з митцем, співпрацю з ним та продекламував байки Годованця. 
Запрошена на захід солістка хору ветеранів «Квітка на камені» Ліма Саніцька виконала жартівливі українські пісні, а члени літературного об’єднання «Ліра» Людмила Дрезналь та Людмила Машталер декламували власні гумористичні поезії.
     Від поетичного клубу «Джерела душі» центру «Турбота» виступила Ольга Дищин, яка ознайомила присутніх зі своїми власними гумористичними творами.
       Родзинкою заходу став виступ клієнтів центру, які виконали віночок українських народних пісень під акомпанемент Володимира Лабанського.
      Присутнім були представлені збірки Микити Годованця, які є в бібліотеці, роман «Розрив-трава на лютих перехрестях» та повість «За Колимою сонце сходить» заслуженого журналіста України, члена Національної спілки письменників України Мар’яна Красуцького, присвячених байкареві, статті з місцевих видань про нього.

Немає коментарів:

Дописати коментар