вівторок, 23 серпня 2016 р.

ЦЕ МОЯ УКРАЇНА ОДЯГЛАСЬ, МОВ КАЛИНА




















 
         До 25-ї річниці незалежності України бібліотека-філія № 2 для своїх користувачів провела День інформації «Це моя Україна одяглась, мов калина».
    Метою заходу було популяризація історичної спадщини України, розуміння своєї причетності до долі України.
        Розпочався захід презентацією книжкової вітрини «З Україною в серці», література якої згрупована у розділи «Від Русі до України», «Українська скорбота», «Мова рідна, слово рідне», «Культурна спадщина». На ній дібрано історичні, мовні та культурні видання, які повністю розкривають суть історії та культури сучасної незалежної України.
      Під час інформаційної години «Будь, Україно!» присутні дізнались про важкий шлях, який пройшла Україна упродовж усієї історії її незалежності – від часів Київської Русі до наших днів, прослухали поезії та пісні про неї. 
    Перегляд слайд-презентації «Як Україна незалежність приймала» дав присутнім більш повну уяву про нелегкий шлях становлення незалежності України.
    Продовженням заходу стала година державності «Українська держава та її національна символіка», під час якої присутні дізнались, що кожний атрибут української символіки: герб, прапор та гімн, уособлюють історію України, її сутність, що в них відображені прагнення людей, їхня історія та традиції.

Немає коментарів:

Дописати коментар