четвер, 23 червня 2016 р.

ЗАКОН, ЗА ЯКИМ НАВЧАЄМОСЯ, ПРАЦЮЄМО, ЖИВЕМО

















Українці – давній і самобутній народ, який обрав шлях побудови демократичної правової держави та утвердження в ній громадянського суспільства. Саме прагнучи розвивати і зміцнювати демократичну, соціальну, правову державу Верховна Рада України 28 червня 1996 року прийняла Конституцію – Основний Закон України.
На вшанування 20-ї річниці прийняття Конституції України 23 червня бібліотека-філія № 2 провела для своїх користувачів День інформації «Закон, за яким навчаємося, працюємо, живемо».
Впродовж дня користувачам було представлено книжкову вітрину «Моя країна – Україна» та найновішу літературу про Україну, про її історичне минуле, про Конституцію як гарант прав і свобод кожного українця.
Презентація куточку державності «Знайомтесь! Символи нашої держави» представила присутнім атрибути української державності – Державний прапор, Герб та Гімн України.
Під час години спілкування «Конституція – основа державності» бібліотекар розповіла присутнім про історичне минуле нашого народу, який впродовж багатьох століть боровся за власні права. Конституція України 1996 року продовжила правову послідовність української державності, що була означена «Руською правдою» Ярослава Мудрого, Литовським Статутом, договорами конституційного характеру Гетьманської держави, Конституцією Пилипа Орлика, проектом Конституції УНР тощо.
Продовженням заходу став перегляд відеоролика «З Україною в серці», який показав присутнім красу і неповторність країни, яку ми величаємо своєю Батьківщиною. Найчарівніші куточки нашої країни, найяскравіші моменти її історії відтворив цей відеофільм.
Присутня на заході молодь активно прийняла участь в обговоренні почутого і побаченого. Сподіваємось, що саме молоде покоління стане гідними нащадками свої батьків і примножуватиме багатства нашої держави, шануватиме її Конституцію і закони.

Немає коментарів:

Дописати коментар