пʼятницю, 26 червня 2015 р.

КОНСТИТУЦІЯ – ОБЕРІГ НАШОЇ ДЕРЖАВИ


Українці – давній і самобутній народ, який обрав шлях побудови демократичної правової держави та утвердження в ній громадянського суспільства. Саме прагнучи розвивати і зміцнювати демократичну, соціальну, правову державу Верховна Рада України 28 червня 1996 року прийняла Конституцію – Основний Закон України.
На вшанування цієї події 25 червня 2015 року Кам’янець-Подільська міська бібліотека-філія №2 провела для своїх користувачів День інформації «Конституція – оберіг нашої держави».
Впродовж дня користувачам було представлено книжкову вітрину «Моя країна – славна Україна» та найновішу літературу про Україну, про її історичне минуле, про Конституцію як гарант прав і свобод кожного українця.
Презентація куточка державності «Знайомтесь! Символи нашої держави» представила присутнім плакати – атрибути української державності – Державний Прапор, Герб та Гімн України.
Під час години спілкування «Конституція – основа державності» бібліотекар провела присутніх стежками історичного минулого нашого народу, який впродовж багатьох століть боровся за власні права. Точкою відліку конституційного шляху України стала Декларація про державний суверенітет України, ухвалена Верховною Радою в липні 1990 року. А Конституція України 1996 року продовжила правову послідовність української державності, що була означена «Руською правдою» Ярослава Мудрого, Литовським Статутом, договорами конституційного характеру Гетьманської держави, Конституцією Пилипа Орлика, проектом Конституції УНР тощо.
Продовженням заходу став перегляд відеоролика «Моя країна - Україна», який показав присутнім красу і неповторність країни, яку ми величаєм своєю Батьківщиною, своєю Україною. Найчарівніші куточки нашої країни, найяскравіші моменти її історії відтворив цей відеофільм.
Присутня на заході молодь активно прийняла участь у обговоренні почутого і побаченого. А ми сподіваємось, що саме молоде покоління стане гідними нащадками своїх батьків-дідів і примножуватиме багатства нашої держави, шануватиме її Конституцію та закони.

Немає коментарів:

Дописати коментар