вівторок, 22 листопада 2022 р.

СКОРБОТНА СВІЧКА ПАМ’ЯТІ СВЯТОЇ

 


   22 листопада бібліотека-філія №2 для учнів НВК №3 провела урок історичної пам’яті «Скорботна свічка пам’яті святої» (пам’яті жертв Голодомору в Україні).

    Мета заходу: поглибити знання учнів про Голодомор як геноцид українського народу, його причини, перебіг і наслідки, акцентувати на тому, що Голодомор був наслідком не стихійного лиха, а спланованих заходів тоталітарного режиму; вшанувати  пам’ять безвинно заму­чених голодом та політичними репресіями людей, виховувати в молоді почуття патріотизму, національної свідомості, співчуття, людяність.

   У своєму виступі бібліотекар зробила екскурс в історію, розказала про організаторів і виконавців масового знищення українського народу. На заході прозвучали поезії, присвячені трагедії, такі як Д.Білоуса «Ти кажеш, не було голодомору?»», М.Федунця «1933-й», А. Листопад «Українська нестерпна сюїта», Б.Демків «Біль голодомору» та запис пісні О.Білозір «Свіча».

   Присутні  переглянули відеопрезентацію «Горять свічки в людських долонях», який дала більш повну уяву про ті трагічні події.

Учні запалили свічку пам’яті по жертвам Голодомору і вшанували їх хвилиною мовчання.

   Захід доповнив перегляд  літератури книжкової полиці «Українська скорбота».

Немає коментарів:

Дописати коментар