середу, 27 листопада 2019 р.

ХОЛОДНИЙ ПОДИХ ЗГАСЛОЇ СВІЧІ


        27 листопада бібліотека-філія №2 для учнів ДНЗ «Подільський ЦПТО» провела урок історичної пам’яті «Холодний подих згаслої свічі» (пам’яті жертв Голодомору в Україні).
        Мета заходу: поглибити знання учнів про Голодомор як геноцид українського народу, його причини, перебіг і наслідки, акцентувати на тому, що Голодомор був наслідком не стихійного лиха, а спланованих заходів тоталітарного режиму; вшанувати  пам’ять безвинно заму­чених голодом та політичними репресіями людей, виховувати в молоді почуття патріотизму, національної свідомості, співчуття, людяність.
        У своєму виступі бібліотекар зробила екскурс в історію, розказала про організаторів і виконавців масового знищення українського народу. Присутні  переглянули документальний фільм «Вбиті Голодомором: реальна кількість жертв та докази штучності», який дав більш повну уяву про ті трагічні події. Учні запалили свічку пам’яті по жертвам Голодомору і вшанували їх хвилиною мовчання. Захід доповнив перегляд  літератури книжкової полиці «Скорботна свіча пам'яті».

Немає коментарів:

Дописати коментар