четвер, 11 жовтня 2018 р.

САЛЮТ ТОБІ, КРАЇНИ ЗАХИСНИК


   Вже декілька років поспіль в нашій країні відзначають День захисника України та День українського козацтва, які припадають на 14 жовтня – свято Покрови Пресвятої Богородиці.
 10 жовтня, напередодні цього свята, у бібліотеці-філії № 2 для студентів коледжу ПДАТУ  та користувачів бібліотеки організовано  патріотичну годину «Салют тобі, країни захисник».
    Захід проведено з метою формування в молоді національно-патріотичної свідомості, вшанування мужності та героїзму захисників України, військових традицій і звитяг українського народу.
     Під час заходу бібліотекар зробила екскурс в історію виникнення свята українського козацтва та Дня захисника України, вказала на те, що це свято має значно ширший контекст, аніж привітання чинних військовослужбовців, адже це і день пам’яті та пошани всіх, хто упродовж століть боровся за свою землю та відстоював суверенітет України після здобуття нею Незалежності.  
    Запрошені на захід військовослужбовці 201-го навчального центру Кам’янець-Подільського гарнізону, учасники АТО, старший сержант Олександр Деревенко та сержант Олександр Барановський розповіли молоді про своє перебування у зоні антитерористичної операції, про завдання, які виконували на сході України, про армійські будні, про те, як сьогодні Збройні Сили України забезпечують мир та спокій у нашій державі.
       Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять загиблих захисників Незалежності нашої країни.
      Родзинкою заходу став виступ сержанта Олександра Барановського, учасника фестивалю «Пісні, народжені в АТО», який виконав власні пісні під акомпанемент гітари.  
     Усі присутні  ознайомилися з літературою книжкової виставки «Мужність і відвага крізь віки», на якій представлені: книга пам’яті героям Небесної Сотні та воїнам АТО,  збірки поезій місцевих поетів, присвячених захисникам України та художні твори про події на сході України. 

Немає коментарів:

Дописати коментар