середу, 26 вересня 2018 р.

КАМ’ЯНЕЦЬ – СТОЛИЦЯ БАЙКИ


   25 вересня з нагоди 125-річчя з дня народження митця сатиричного слова Микити Годованця для студентів податкового коледжу бібліотека-філія №2 провела годину байки.
   Захід організовано з метою вшанувати пам’ять великого українського байкаря, висвітлити сторінки життя і творчого шляху відомого сатирика, ознайомити з його творами, підвищити інтерес до творчої спадщини родоначальника сучасної української байки.
    Бібліотекар ознайомила студентів з цікавими сторінками біографії Микити Годованця та про роки його життя і діяльності у Кам’янці-Подільському, представила слайд-презентацію «Патріарх української байки», яка дала більш повну уяву про різнопланову особистість сатирика.
   Особливу атмосферу, наповнену гумором, створив виступ запрошеного на захід одного із засновників міського поетичного клубу «Ліра» Івана Шеремети, який поділився спогадами про зустрічі та співпрацю з Микитою Годованцем.
Іван Шеремета декламував байки «Сметанка», «Заяча математика», «Два дуби» та інш.
Присутнім були представлені збірки Микити Годованця, які є в бібліотеці, роман «Розрив-трава на лютих перехрестях» та повість «За Колимою сонце сходить» заслуженого журналіста України, члена Національної спілки письменників України Мар’яна Красуцького, присвячених байкареві, статті з місцевих видань про нього.

Немає коментарів:

Дописати коментар