четвер, 11 травня 2017 р.

САМ ВДОМА


Бувають випадки, коли навіть знаходячись вдома, можна завдати шкоди собі чи іншим людям. Щоб цьому запобігти, 11 травня бібліотека-філія № 2 провела скриньку порад «Сам вдома» для учнів НВК № 3.
Захід проведено з метою обговорити з учнями ситуації, які можуть трапитися вдома, навчити дітей обирати безпечні предмети та місця для розваг і уникати небезпечних ситуацій під час відсутності дорослих, розвивати вміння орієнтуватися у складних ситуаціях, виховувати винахідливість.
У своєму виступі бібліотекар розповіла дітям правила поведінки, коли вони знаходяться одні вдома, застерегла бути обачними серед предметів побуту (ріжучі, колючі предмети, миючі засоби, лікарські препарати), вибирати безпечне місце для ігор (небезпека відкритих вікон та балконів), про те, що потрібно робити, якщо хтось із сторонніх намагається проникнути в житло. Нагадала учням номери телефонів екстрених служб «101», «102», «103».
Родзинкою заходу став перегляд відеоролика, в якому учні зустрілись з героями казки «Вовк і семеро козенят на сучасний лад», які показали, чого не можна робити, якщо діти самі вдома, та ознайомилися зі змістом плакатів про правила безпеки у побуті «Абетка безпеки».

Немає коментарів:

Дописати коментар